Introductie

Ontstaan en geschiedenis

SEPAWA Benelux is onderdeel van de in Duitsland gestichte SEPAWA-vereniging. SEPAWA groeide uit de ambachtelijke Zeepziedersverengiging, die  in 1755 in München werd opgericht en later werd omgevormd tot de Vereniging van Zeepzieders en Parfumeurs.

Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw met de opkomst van de moderne wasmiddelen, werd het noodzakelijk de vereniging te hervormen en uit te breiden naar alle nieuwe technologieën die hun intrede deden in de sector. Vanuit de Zeepziedersvereniging werd op die manier in 1954 in het Duitse Ludwigshafen  SEPAWA geboren. 

Sectororganisatie SEPAWA is  de afgelopen vijftig jaar sterk blijven groeien: met meer dan 1200 leden is SEPAWA één van de grootste gespecialiseerde vakverenigingen in Europa.

SEPAWA staat borg voor een autonome, onafhankelijke, professionele werking met leden vanuit alle sectoren van de chemische industrie. Onze leden zijn specialisten op technisch, wetenschappelijk of commercieel vlak en  komen uit private bedrijven, overheidsinstellingen, wetenschappelijke instituten, universiteiten en hogescholen. Zij gebruiken SEPAWA als platform voor het uitwisselen van informatie, voor diverse public relationsactiviteiten en voor het netwerken. De vereniging wordt actief gesteund zowel door KMO’s, als door grote internationale bedrijven.

Sepawa Benelux

SEPAWA Sectie Nederland werd opgericht in Amersfoort in 1997, ondermeer op intiatief van drijvende kracht Raymond Vredevoort, die meteen ook fungeerde als eerste voorzitter. Enkele jaren later werd de vereniging grensoverschrijdend omgevormd tot SEPAWA Benelux.

Sinds zijn ontstaan is SEPAWA Benelux uitgegroeid tot het platform bij uitstek voor mensen die direct of indirect betrokken zijn bij de detergenten-, cosmetica- of parfumindustrie, en dit mag in de breedst mogelijke zin worden gezien. Ook overheiddiensten of belangengroepen kunnen geïnteresseerd zijn en zijn ook vaak aanwezig op de activiteiten.

SEPAWA Benelux organiseert twee maal per jaar een aantal lezingen. Deze kunnen van wetenschappelijke aard zijn, maar lichten ook vaak het steeds wijzigende wettelijke kader van de sector toe. Maar het interesseveld is breder, en er komen eveneens vaak diverse marketingonderwerpen aan bod.

Deze lezingen zijn intussen uitgegroeid tot dé ontmoetingplaats voor mensen vanuit onze sector en worden aanzien als het ideale platform voor netwerking en voor het onderhouden van contacten.

Wij hopen dan ook jullie spoedig te mogen ontmoeten op één van onze activiteiten.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap staat open voor iedereen die werkzaam is in de zeep-, parfum-, cosmetica- en wasmiddelenindustrie of een hieraan gerelateerde industrietak of leverancier.

SEPAWA biedt een tweetal verschillende lidmaatschapstypes:

Bedrijven lidmaatschap.

Als bedrijf kan u tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan de bijeenkomsten van SEPAWA Benelux. Daarnaast biedt het bedrijven lidmaatschap ook de mogelijkheid om tegen ledenprijs deel te nemen aan het jaarlijkse SEPAWA-congres en aan andere bijeenkomsten van de  Duiste SEPAWA- groep. Het bedrijvenlidmaatschap is niet persoonsgebonden, echter  kan er slechts één persoon tegen gereduceerd tarief namens het bedrijf deelnemen aan de bijeenkomsten en aan de congressen.

De jaarlijkse bijdrage bedraagt 80 euro.

Individueel lidmaatschap

Dit type is een persoonsgebonden lidmaatschap dat u het recht geeft tegen gereduceerd tarief deel te nemen aan de bijeenkomsten van SEPAWA Benelux. Tevens verleent dit individueel lidmaatschap deelnamekorting voor het jaarlijkse congres en voor de andere SEPAWA-bijeenkomsten  in Duitsland.

De jaarlijkse bijdrage bedraagt 16 euro.

Aanmelden

Aanmelden voor beide lidmaatschappen kan via de website.

Lezingencommissie

De lezingencommissie heeft, zoals de naam aangeeft, de eer het programma voor de bijeenkomsten van SEPAWA Benelux vast te leggen. De lezingen hebben als doel de leden van  SEPAWA Benelux op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, marketing of milieu. Ook de evoluties inzake grondstoffen en productietechnologieën worden nauwlettend opgevolgd. Gestreefd wordt naar een interessant en gevarieerd programma dat aansluit bij de wensen van zowel producenten van was- en reinigingsmiddelen, als voor leveranciers en handelaren in grondstoffen voor deze producten.

Het programma wordt samengesteld door de twee verantwoordelijke bestuursleden Lisa Sligting (NVZ) en Jelle Storme (Azelis). Samen proberen beide bestuursleden een goede balans te vinden tussen afgewerkte producten en grondstoffen, tussen techniek en maatschappij en tussen Nederland en België. De voorgestelde lezingen worden voorgedragen aan een adviescommissie, die samengesteld is met leden van SEPAWA Benelux.

Mocht u een lezing willen aanbrengen of willen deelnemen aan de lezingenadviescommissie, dan kunt u contact opnemen met Lisa en Jelle via lezingen@sepawa-bnl.eu

Meeting locatie

SEPAWA BENELUX heeft als vaste meeting locatie Priorij Corsendonck in België. Deze zeer centraal gelegen locatie wordt gebruikt voor het hosten van zowel de juni als de november bijeenkomsten.


Accommodatie
Deelnemers die willen overnachten, kunnen dat doen ofwel de dag voor aankomst in het geval van de zitting in juni of overnachten op dag van de najaarsbijeenkomst in november. Kamers kunnen direct bij de Priorij geboekt worden, onder vermelding van Sepawa BNL. Kamers kunnen ook rechtstreeks geboekt worden via www.booking.com.


Hotel contact gegevens
Priorij Corsendonk
Corsendonk 5
2360 Oud-Turnhout
Tel: 00 32 14 46 28 00
Fax: 00 32 14 88 96 99
http://www.priorij-corsendonk.be/

Betalingsfaciliteiten
Het hotel accepteert contant geld en creditcards (dwz VISA, MASTERCARD, ...)

Sepawa benelux

Sinds zijn ontstaan is SEPAWA Benelux uitgegroeid tot het platform bij uitstek voor mensen die direct of indirect betrokken zijn bij de detergenten-, cosmetica- of parfumindustrie, en dit mag in de breedst mogelijke zin worden gezien.
Ook overheiddiensten of belangengroepen kunnen geïnteresseerd zijn en zijn ook vaak aanwezig op de activiteiten.